Νέα

Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών, επίσης γνωστή ως Παγκόσμια Ημέρα Κληρονομιάς, αναφέρεται στη διεθνή ημέρα που εορτάζεται στις 18 Απριλίου κάθε έτους με ποικίλες εκδηλώσεις, όπως επισκέψεις σε μνημεία και τοποθεσίες πολιτιστικής κληρονομιάς, συνέδρια κοκ. Καθώς ο εορτασμός λαμβάνει κάθε χρόνο και ένα διαφορετικό θέμα, για το 2023 επελέγη η θεματική ενότητα Heritage Changes, αναφερόμενη στην Κλιματική αλλαγή.

Στόχος της διεθνούς αυτής ημέρας εορτασμού είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με την ποικιλομορφία της πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας, την ευπάθειά της και τις προσπάθειες που απαιτούνται για την προστασία και την διατήρησή της. Εν προκειμένω, στο φετινό θεματικό πεδίο δίδεται η ευκαιρία της αντιμετώπισης ερωτημάτων σχετικών με τη μάθηση για τις παραδοσιακές μεθόδους γνώσης ως προς την κλιματική αλλαγή και τον τρόπο αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς στην υποστήριξη ευάλωτων κοινοτήτων στη δράση για το κλίμα.

Περισσότερα στην πηγή:

https://www.icomos.org/en/focus/18-april-international-day-for-monuments-and-sites/121522-18-april-2023-heritage-changes

Idms 2023 Website Banner

Did you like this? Share it!

0 comments on “Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Comments are closed.