Νέα

Δελτίο Τύπου: Ημερίδα ενημέρωσης-παρουσίασης των αποτελεσμάτων του Σχεδίου Διακρατικής Συνεργασίας  «CULT IN TOUR», ΤΑΠΤοΚ-CLLD/LEADER (ΠΑΑ 2014-2020)

Smarttour Header

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τελική Συνάντηση – Ημερίδα, με θέμα «Εκδήλωση ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, διάχυσης των αποτελεσμάτων για τη χρήση των εργαλείων από τοπικούς παράγοντες», του Σχεδίου Διακρατικής Συνεργασίας  “CULT IN TOUR”, CLLD/LEADER (ΠΑΑ 2014-2020), που διοργανώθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής. Το “CULT IN TOUR” υλοποιείται στο πλαίσιο του μέτρου 19.3 «Στήριξη για την προπαρασκευή και υλοποίηση της συνεργασίας (διακρατική και διατοπική)» του Τοπικού Προγράμματος CLLD LEADER (ΠΑΑ 2014-2020), από την Αναπτυξιακή Χαλκιδικής και την Πολωνική Ομάδα Τοπικής Δράσης «Lokalna Grupa Działania „Puszcza Białowieska” – Local Action Group “Białowieska Forest”».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντικείμενο της συνεργασίας, αποτελεί η ανάληψη ενεργειών διασύνδεσης του πλούσιου πολιτιστικού και φυσικού αποθέματος των δύο περιοχών, με το προσφερόμενο τουριστικό τους προϊόν. Στο επίκεντρο του Σχεδίου, βρίσκονται οι λιγότερο ευνοημένες περιοχές της ηπειρωτικής Χαλκιδικής.

Χαιρετισμό στην τελική εκδήλωση απηύθυναν: η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κα. Αικατερίνη Ζωγράφου, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Χαλκιδικής κος. Γιώργος Πασαλής και ο Πρόεδρος της Πολωνικής ΟΤΔ, κος. Eugeniusz Kowalski καθώς και από πλευράς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, η κα. Δέσποινα Ρακιτζή.

Ακολούθησαν οι εισηγήσεις των προσκεκλημένων ομιλητών κου. Κώστα Παπαστάθη, Αρχαιολόγου Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους, με θέμα «Τα Στάγειρα πριν και μετά τον Αριστοτέλη» και του κου. Γιωργίου Καραγιάννη, Επιστημονικού Διευθυντή του Διαγνωστικού Κέντρου του Ιδρύματος «ΟΡΜΥΛΙΑ», με θέμα «Τεχνολογία και πολιτισμός, αμφίδρομης τροφοδότησης δίπολο πολυδιάστατης, βέλτιστης ανάπτυξης». Η ενότητα ολοκληρώθηκε με την εισήγηση της κας Δέσποινας Ρακιτζή με θέμα «Διατοπικές και Διακρατικές Συνεργασίες».

Επιπλέον, η Συντονίστρια του Τοπικού Προγράμματος κα. Γεωργία Καραγιάννη, το στέλεχος της Αναπτυξιακής Χαλκιδικής κα. Παυλίνα-Δέσποινα Τσιφή, καθώς και ο Πρόεδρος της Πολωνικής ΟΤΔ, κος. Kowalski Eugeniusz, παρουσίασαν όλες τις δράσεις και τα αποτελέσματα του έργου “CULT IN TOUR” και ειδικότερα τον χρηστικό Οδηγό Τσέπης και τον Τουριστικό Οδηγό προβολής της Ηπειρωτικής Χαλκιδικής (τουριστικά πακέτα). Ο Οδηγός διανεμήθηκε στους παρευρισκόμενους και θα βρίσκεται στη διάθεση του κοινού δωρεάν.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την κατάθεση απόψεων και εμπειριών από τις μέχρι σήμερα ενέργειες και δράσεις του “CULT IN TOUR” στη Χαλκιδική και το δάσος Μπιαλοβιέζα, αναφορικά με τον τρόπο ενδυνάμωσης και επέκτασης της συνεργασίας των εταίρων στην επόμενη προγραμματική περίοδο.

Σημαντική στιγμή της εκδήλωσης, αποτέλεσε η Τελετή Απονομής των Βραβείων του Σχολικού Διαγωνισμού “CULT IN TOUR”, μετά από σχετική πρόσκληση για την κατάθεση ιδεών και προτάσεων με σκοπό την ανάδειξη των πολιτιστικών πόρων της περιοχής από μαθητές. Στην τελετή παραβρέθηκαν και παρέλαβαν τα βραβεία και τους επαίνους συμμετοχής τους, οι μαθητές, οι γονείς τους και οι Διευθυντές των Γυμνασίων Παλαιοχωρίου, Αρναίας και Μεγάλης Παναγιάς.

Ειδικότερα, το 1ο Βραβείο έλαβε το Γυμνάσιο Παλαιοχωρίου για το Βίντεο Προβολής «Άλσος Αριστοτέλη», το 2ο Βραβείο έλαβε το Γυμνάσιο Αρναίας τόσο για την Αφίσα Προβολής Τοπικού Εθίμου όσο και για την Αφίσα Προβολής με περιγραφή αξιοθέατων στα ελληνικά και αγγλικά, συνοδεία σχετικού χάρτη, ενώ, το 3ο βραβείο έλαβε το Γυμνάσιο Μεγάλης Παναγιάς για τον Πίνακα ζωγραφικής που δημιούργησαν οι μαθητές.

Την ημερίδα παρακολούθησαν τα στελέχη των δυο Ομάδων Τοπικής Δράσης Ελλάδας και Πολωνίας καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του τομέα του Τουρισμού και των δυο χωρών – περιοχών δράσης.

Περισσότερες πληροφορίες, βρείτε εδώ: https://cultintour.eu/

Did you like this? Share it!

0 comments on “Δελτίο Τύπου: Ημερίδα ενημέρωσης-παρουσίασης των αποτελεσμάτων του Σχεδίου Διακρατικής Συνεργασίας  «CULT IN TOUR», ΤΑΠΤοΚ-CLLD/LEADER (ΠΑΑ 2014-2020)

Comments are closed.