Νέα

Επίσκεψη Πολωνικής ΟΤΔ στη Χαλκιδική & Συνάντηση εργασίας, 4-5/10/2022

Img 20221004 143233 2

Img 20221004 143233 2

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Σχεδίου Διακρατικής Συνεργασίας, του Προγράμματος “Cult In Tour” στις 4 & 5 Οκτωβρίου, στη Χαλκιδική. Το Πρόγραμμα, υλοποιείται στο πλαίσιο του μέτρου 19.3 «Στήριξη για την προπαρασκευή και υλοποίηση της συνεργασίας (διακρατική και διατοπική)» του Τοπικού Προγράμματος CLLD LEADER (ΠΑΑ 2014-2020).
Εταίροι του Σχεδίου είναι η Αναπτυξιακή Χαλκιδικής και η Πολωνική Ομάδα Τοπικής Δράσης «Lokalna Grupa Działania „Puszcza Białowieska” – Local Action Group “Białowieska Forest”». Αντικείμενο της συνεργασίας, αποτελεί η ανάληψη ενεργειών διασύνδεσης του πλούσιου πολιτιστικού και φυσικού αποθέματος των δύο περιοχών, με το προσφερόμενο τουριστικό τους προϊόν. Στο επίκεντρο του Σχεδίου, βρίσκονται οι λιγότερο ευνοημένες περιοχές της ηπειρωτικής Χαλκιδικής.
Χαιρετισμό στη συνάντηση πραγματοποίησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κος Ιωάννης Γιώργος, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Χαλκιδικής κος Γιώργος Πασαλής και ο Πρόεδρος της Πολωνικής ΟΤΔ, κος Eugeniusz Kowalski. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η κα Όλγα Σαββίδου, Γενική Διευθύντρια της Αναπτυξιακής Χαλκιδικής, η κα Γεωργία Καραγιάννη, Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια, καθώς και άλλα στελέχη της εταιρίας. Παρόντα ήταν επίσης στελέχη από την Πολωνική ΟΤΔ, καθώς και από τον εξωτερικό συνεργάτη της Αναπτυξιακής Χαλκιδικής, την εταιρία ΕΤΑΜ ΑΕ. Επιπρόσθετα, στη συνάντηση εργασίας το παρών έδωσαν: ο Κυβερνήτης της περιοχής Hajnowka της Πολωνίας, ειδικός του τουρισμού που συμμετέχει στο Πρόγραμμα, εκπρόσωποι των τμημάτων δημοσίων σχέσεων, προώθησης και ανάπτυξης του τουρισμού, η υπεύθυνη διοργάνωσης εκδηλώσεων του δάσους Bialowieza, ο υπεύθυνος για τη διαχείριση και το συντονισμό διεθνών έργων του Δήμου Hajnowka.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας της 1ης ημέρας, παρουσιάστηκαν από το εταιρικό σχήμα οι μέχρι τώρα ολοκληρωμένες δράσεις του Προγράμματος καθώς και – κατά περιπτώσεις – ο τρόπος και η μεθοδολογία υλοποίησής των, ενώ παρουσιάστηκαν επίσης και οι μελλοντικές προγραμματισμένες δράσεις του Προγράμματος και τα αντίστοιχα βήματα.
Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκε κατάθεση απόψεων και εμπειριών γύρω από τις ενέργειες του Προγράμματος, με σκοπό την ενδυνάμωση της συνεργασίας των εταίρων και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.
Την ημέρα, το εταιρικό σχήμα είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί σημαντικούς πολιτιστικούς και φυσικούς πόρους της περιοχής, να ενημερωθεί σε σχέση με την πλούσια ιστορία που τους διέπουν και να συζητήσει σχετικά. Ακόμη, το εταιρικό σχήμα ανανέωσε το ραντεβού για την επόμενη συνάντησή του που θα πραγματοποιηθεί στην Πολωνία, την άνοιξη του νέου έτους.

Img 20221004 150013

Did you like this? Share it!

0 comments on “Επίσκεψη Πολωνικής ΟΤΔ στη Χαλκιδική & Συνάντηση εργασίας, 4-5/10/2022

Comments are closed.